3: Rookie of the Year-ræset

3: Rookie of the Year-ræset

På Basketnyt bringer vi  ugentligt vores egen vurdering af Rookie of the Year-ræset top 5. Her er tredje udgave af vores vurdering.

Af Daniel Fuglsang-Damgaard

I denne udgave af vores Rookie of the Year-ræset, er der ikke sket synderligt meget. Kyle Kuzma og Jayson Tatum har byttet plads, fordi Celtics og Tatum er godt kørende, mens Kuzma er henvist til bænken efter Larry Nances comeback. Kuzma spillede heller ikke den seneste kamp mod Warriors.

De næste på listen i vilkårlig rækkefølge

Lauri Markkanen – Chicago Bulls. Lonzo Ball – LA Lakers. John Collins – Atlanta Hawks

5. Dennis Smith Jr. – Dallas Mavericks (nr. 5)

Dennis Smith jr. kunne godt miste sin plads til John Collins, som er yderst effektiv på få minutter pr. kamp, men han beholder den lidt endnu. Den eksplosive guard har haft en jævn uge for Western Conferences pt. dårligste hold. Han er fjerdebedst scorende rookie lige nu.

Redigeret: John Collins forlod banen i nat med en armslynge.

– 14,6 point, 3,9 rebounds, 4,4 assist

4. Donovan Mitchell – Utah Jazz (nr. 4)

Mitchell viser sit store scorings-arsenal for Jazz i sin rookiesæson blandt andet med 24 point i sejren mod Milwaukee Bucks – og samme antal point ude mod Clippers i nat. Den 21-årige shooting guard blev valgt som nr. 13 ved draften, og han har indtil nu modbevist de hold, som ikke draftede ham.

– 14,9 point, 3,2 reounds, 3,2 assist

3. Kyle Kuzma – LA Lakers (nr. 2)

Kyle Kuzma har som sagt mistet pladsen til Larry Nance Jr. efter sidstnævnte kom tilbage fra skade. Kuzma burde starte med den form, han har vist i sine første kampe, og han skal nok bide sig ordentligt fast, hvis han fortsætter.

– 16,7 point, 6,1 rebounds og 50,4 FG%

2. Jayson Tatum – Boston Celtics (nr. 3)

Boston Celtics er bedst i NBA record-mæssigt, og Tatum starter for NBAs bedste hold. Man kunne godt se flere point og rebounds fra hans side, men man skal tænke på, at der er mange om buddet på et stærkt Boston-mandskab.

– 13,7 point, 5,4 rebounds, 47,8 % fra distancen (6. i NBA), 49 FG%

1. Ben Simmons – Philadelphia 76ers (nr. 1)

Simmons leder stadig rookies i kategorierne point, rebounds, steals og assist (delt med Lonzo), og Philadelphia 76ers vinder stadig kampe. De ligger på en femteplads foran hold som Milwaukee Bucks og Washington Wizards. Embiid og Simmons ser ud til at fungere.

– 18,7 point, 9,5 rebounds, 7,2 assist, 51 FG%

Læs også

29. november Power Ranking
Spillere i chok over Fizdale-fyring

Kommentarer

comments