Månedens hold: Oktober – Rookie Special

Månedens hold: Oktober – Rookie Special

Nøjagtig som sidste år, vil vi hver måned her på Basketnyt.dk præsentere vores bud på månedens hold. Her giver vi lidt anerkendelse og omtale til 5 spillere, som for den gængse NBA-følger måske går under radaren. I denne sæson, starter vi ud med en rookie special.

af Dennis Deon Faurbye

2017-18 sæsonen har i de første uger budt på en række imponerende præstationer fra årets rookieklasse. Derfor har  vi valgt at lave det første månedens hold til en rookie-special, så du får mulighed for at læse mere om de 5 rookies, som har imponeret os mest.

Der er ligesom sidste år, ikke tale om et hold med de 5 bedste spillere i ligaen – de skal nok få deres omtale andetsteds. Derimod vil månedens hold være stedet, hvor vi anerkender 5 spillere, som har imponeret relativt i forhold til forventningerne.

Du er som altid velkommen til at kommentere hvis du er enig eller uenig i holdet.

Guard – Dennis Smith Jr., Dallas Mavericks (12,3 PTS, 2,9 REB, 5,1 AST, 28,1 MPG)

Den eksplosive point guard har allerede fået meget spilletid og ansvar, på et Dallas mandskab som i den grad kæmper med at finde at finde sig selv. Dennis Smith Jr. velkommer ansvaret, og virker i sine udtalelser både moden, og selvbevidst om sine mangler, hvilket har tiltrukket roser fra både Rick Carlisle og Mark Cuban. Hans speed og bounce gør ham til et ekstremt våben når han angriber kurven, som kan give associationer til en ung Russell Westbrook. Smith skal dog blive bedre til at læse spillet, og vide hvornår tempoet skal skrues op eller ned. Med 3,6 turnovers per kamp er han den rookie der smider bolden væk oftest, og hans skudprocenter skal hæves markant over hele linjen (39,8 FG%, 25,9 3P%, 52 FT%). Han bør dog nyde godt af at spille for en af ligaens bedste trænere og organisation, og hans udvikling bliver spændende at følge i løbet af sæsonen.

Guard – Malik Monk, Charlotte Hornets (10,0 PTS, 2,0 REB, 1,6 AST, 33,3 3P%)

I Charlotte var man enormt tilfreds, da det lykkedes at drafte Malik Monk som nummer 11 i årets draft. Flere eksperter havde spået offensiv-spilleren til at blive valgt tidligere. En skade i pre-season til Nicolas Batum, har gjort at Monk har fået mere spilletid end forventet, og det har da også taget ham nogle kampe at finde sig til rette i NBA. Han fik dog fornylig sit første rigtige gennembrud, i kampen imod Milwaukee den 1. november. Her scorede Monk 25 point på 17 skudforsøg, heraf 5/8 bag 3-pointslinjen. I Charlotte kommer han fra bænken, og spiller cirka 22 minutter per kamp. Han er en offensiv indpisker, og når han brænder varm kan han score point som de bedste.

Forward – Ben Simmons, Philadelphia 76’ers (18,5 PTS, 9,6 REB, 7,9 AST, 1,5 STL)

I en sæson hvor rookies har skabt overskrifter stort set hver dag, har det ganske fortjent været Ben Simmons der har udmærket sig som den bedste. Han har til fulde levet op til den hype, der har omgivet ham siden han blev draftet som nr. 1 i sidste års draft, for derefter at sidde ude hele 2016 sæsonen. Han fører således alle rookies i både point, rebounds og assists, og at han kan at angribe kurven, kan ses på hans FG% på 53%, i de første 8 kampe.

På trods af en højde på knap 7 ft., er Simmons blandt de hurtigeste i ligaen når han skubber bolden op ad banen, og samtidig har han vist gode evner i courtvision og spilforståelse. Hvis han kan holde sit nuværende niveau, kan han være på vej imod en rookie-sæson der skriver sig i rekordbøgerne.

Forward – Lauri Markkanan, Chicago Bulls (17.2 PTS, 9,3 REB, 0.5 AST, 39,5 3P%)

Chicago Bulls blev to gange hånet, ved årets NBA-draft. Første gang, da man tradede Jimmi Butler for tæt på ingenting, og anden gang da man valgt finske Markkanan som nummer 7 i draften. Markkanan blev stemplet som tynd og uatletisk, og der var tvivl om han kunne overføre sit 3-pointsskud fra College til NBA. Indtil videre er det dog Bulls der griner sidst, for Markkanan har været en af de største overraskelser blandt årets rookies. Han blev den første rookie nogensinde til at ramme 10 3’ere over sine første 3 kampe, og har i sine første 7 kampe skudt 39.5 3P% på 7,2 3PA, flest af alle rookier. Han er i øvrigt nr. 2 på listen over rebounds per kamp, og han har nærmest ene mand givet Bulls-fans noget at glæde sig over.

Center – John Collins, Atlanta Hawks (10,9 PTS., 7,3 REB., 0,6 AST., 0,9 BLK)

Årets draftklasse udnævner sig særligt ved manglen på prominente centere, efter de senere år har introduceret os for spillere som Joel Embiid, Karl-Anthony Towns og Nikola Jokic. Derfor er det er det måske gået nogle forbi, at Hawks med deres 19. valg i draften, valgte den blot 20-årige John Collins. På et Hawks hold, der ligner et af de svageste hold i NBA i år, er der blevet plads til Collins, der i de første 8 kampe har spillet knapt 20 minutter per kamp. Han er nummer 1 blandt rookie-centere i både PTS og REB, og ligger nr. 9 blandt alle rookies i PPG. Collins ligner et spændende prospect for Atlanta fremadrettet, og så kan han dunke, som det ses i videoen fra årets Summer League.

 Læs også

Pistons vil trade for Bledsoe
Okafor tæt på afklaring
NBA Power Ranking uge 3

Kommentarer

comments

Leave a Comment

(required)

(required)