Paul George, Bird og Pacers overvejer mulighederne

Paul George, Bird og Pacers overvejer mulighederne

Det er stadig spørgsmålet, hvor langt Pacers reelt kan nå i denne eller fallerede sæson, hvor stjernen Paul George overvejer et snarligt comeback.

Af Steffen Herold

Der var engang tilbage i sæsonerne 12-13 og 13-14, hvor Indiana Pacers spillede med musklerne som en af de helt store juggernauts i Eastern Conference med records på henholdsvis 49-32 og 56-26 og begge gange sene playoff exit i Eastern Conference Finals mod rivalerne og dengang mægtige Heat med LeBron på toppen af sin karriere.                                                                                                                                                                                  I år ser billedet noget anderledes ud med en 17-32 record, selvom der alligevel kun er 4 ½ kamp op til et 8. seed i det udvandede øst. Den væsentligste årsag til dette må uden tvivl være fraværet af All Star forward Paul George, der de sidste par sæsoner ellers havde været en vigtig del af Pacers’ opblomstring med David West, Roy Hibbert, Lance Stephenson og George Hill ved roret, som, på det tidspunkt, udgjorde en af de absolut stærkeste starting line-ups i NBA. I år har man dog, udover George, endvidere måttet undvære Stephenson, der forlod klubben til fordel for en pt skuffende sæson i Charlotte Hornets, der ligeledes døjer med deres egne problemer.

Larry Bird, der i sommers modvilligt lod ovenstående spiller forlade klubben, har dog netop udtalt sig om muligheden for George’ tilbagevenden efter et brækket ben: ”Hvis han bliver rask, og de siger at han kan spille, og han gerne vil spille, så lader vi ham spille”. George har siden fulgt op med det kortfattede tweet: ”Marts!?”.                                                                                                                                                               Lægerne fortalte efter George skade den 1. august, at han ville være rask efter 7 måneder, hvilket der vil være gået 1. marts. Hans genoptræning er forløbet planmæssigt og problemfrit, ligesom han for nogle uger siden viste overskud med sit første dunk til en træning siden skaden.

Hvis Indiana og Bird beslutter sig for at sende deres guldæg på banen, vil det øge deres muligheder for deltagelse i playoffs, selvom der vil være noget rust, der skal bankes af for George’ vedkommende.        Med risikoen for et tilbagefald in mente og det faktum, at holdet, som det ser ud, ikke er rustet til at konkurrere med de bedste hold i East, vil det imidlertid være fristende at lade ham blive 100% fit og fortsætte sin rehab under mere kontrollerede forhold, end hvad tempofyldte regular season kampe i NBA kan byde på. Remains to be seen.

Foto: Matthew D. Britt.

Kommentarer

comments