Wade: LeBron bliver ikke større end MJ

Wade: LeBron bliver ikke større end MJ

Dwyane Wade er en af dem der er tættest på LeBron James og er formegentlig den aktive spiller der kender ham bedst. Alligevel er der grænser for opbakningen til Clevelands superstjerne.

Af Jonas Langkilde Wagner

LeBron James har holdt en relativ rolig sommer, hvor han holdt fokus på at restituere efter en lang NBA-sæson. Han var således ikke med da USA tog guld ved De Olympiske Lege, og hvis man skulle følge ham på Instagram, ser det ud til, at han har brugt tid på alt andet end NBA.

For ikke så lang tid valgte LeBron så i et interview med Sports Illustrated at give sit syn på den kommende NBA-sæson og på fremtiden for en NBA-spiller der nu er godt forbi de 30 år. Her tilkendegav LeBron James, at det var hans mål at få slukket Michael Jordans status, som den absolut bedste spiller nogensinde.

“Min karriere kan ikke sammenlignes med hans (red. Jordans). Hvad han opnåede var fantastisk og jeg har set op til ham hele min karriere. Jeg er beæret over, at være blandt de bedste nogensinde, men hvis jeg nogensinde får muligheden for at kalde mig den bedste nogensinde, vil det være fantastisk. Det er ikke umuligt,” fortalte James til Sports Illustrated.

Det gav liv til den evige debat mellem LeBron- og Jordan-fans, som har bølget i efterhånden en del år. Der er ingen grund til at komme nærmere ind på de to herres meritter i NBA, for det kommer næppe til at rokke ved nogens standpunkt alligevel. Lige præcis her er der tale om en religion.

Men noget overraskende for nogen, så valgte LeBron James’ gode ven og tidligere holdkammerat, den tredobbelte NBA-vinder Dwyane Wade, at give sit bidrag til debatten. Og han tog, for nogen måske, et lidt overraskende standpunkt:

“Nej, det er ikke muligt. Det er ikke muligt at overgå Michael Jordan. Det kan muligvis lade sig gøre, at komme op på siden af ham, men man kan ikke komme over Michael Jordan,” sagde Wade til ESPN. Han sammenlignede Jordans status, som en golfbane. Der er 18 huller og LeBron James kan mulgvis også nå til 18. hul, men der er ikke noget efter det.

LeBron James fylder 32 til december, og har derfor næppe 10 sæsoner tilbage i NBA, men hans vanvittige fysik kan nok bære ham igennem 4-5 sæsoner mere på allerhøjeste niveau. Om han så overhaler Jordan på antal mesterskaber, er derfor ikke en umulighed.

Men selv hvis han gjorde, vil diskussionen nok stå på til evig tid.

Foto: Keith Allison

Kommentarer

comments