7/10: Startoptillinger

7/10: Startoptillinger

I den syvende udgave om NBA-holdenes forventede startopstillinger og bredde vurderes New Orleans Pelicans, New York Knicks og Oklahoma City Thunder. 

Af Daniel Fuglsang-Damgaard

I syvende udgave skal vi kigge på Pelicans, Knicks og OKC.

Læs 6. del her

New Orleans Pelicans

PG: Lonzo Ball
SG: Jrue Holiday
SF: Brandon Ingram
PF: Zion Williamson
C: Derrick Favors

De fleste NBA-fans glæder sig helt vildt til at se, hvad Zion Williamson kan i NBA. Mange har udråbt ham som et generationstalent, og det er altid noget, fans venter på. I Anthony Davis-tradet har Pelicans fået et halvt hold, hvor Lonzo Ball og Brandon Ingram kommer til at starte. Desuden har de hentet 28-årige Derrick Favors, som har spillet det meste af karrieren i Utah Jazz. Jrue Holiday er nok holdets største stjerne, medmindre Williamson træder stærkt til med det samme. Om Holiday sagde head coach, Gentry: “Vi fik ham til at dække Kevin Durant, bagefter Damian Lillard og … oh, i øvrigt, kan du give os 20 point og 10 assist”? Store roser til den dygtige, defensive guard, som snittede karrierens bedste 21,2 point, 5 rebounds, 1,6 steals og 0,8 blocks samt karrierens tredje bedste 7,7 assist sidste sæson. Det store problem i startopstillingen er, at Zion og Favors begge vil være for små centere, og begge passer bedre til PF-positionen. Derfor kan Okafor komme i spil i nogle kampe.

Bænken er i top 10 i NBA. Med JJ Redick som lige så godt kunne starte, Josh Hart, to dygtige rookies i Jaxson Hayes og Nickeil Alexander-Walker, Jahlil Okafor, Frank Jackson og flere. Der er masser af scoring fra bænken i den kommende sæson.

Vurdering: Pelicans skal kæmpe om at komme i playoffs i en stærk Western Conference. De ender mellem 8. og 10. pladsen.

Det bedste i hver college-kamp for Zion

New York Knicks

PG: Dennis Smith Jr.
SG: RJ Barrett
SF: Marcus Morris
PF: Julius Randle
C: Mitchell Robinson

Dette er en klart forbedret startende 5’er for New York Knicks ift. sidste sæson. Med tredjevalget tog de RJ Barrett i draften – en canadisk spiller, der er tårnhøje forventninger til. Marcus Morris hentede man i Boston, Randle fra Pelicans og med de to unge Dennis Smith Jr. og Robinson (en fremtidig All-Defensive-spiller) som begge kom til sidste år, er der bygget et rimeligt fundament til fremtiden. Specielt Randle kommer fra sin bedste sæson, hvor han scorede 21,4 point pr. kamp med 8,7 rebounds og 3,1 assist. Bredden på guard-positionerne gør det umiddelbart svært at spå, hvem Fizdale vælger at starte med.

På guard-positionerne har Fizdale den luksus at have bredde. Frank Ntilikina, Elfrid Payton, Kadeem Allen, Reggie Bullock, Wayne Ellington og Alonzo Trier er spillerne til guard-pladserne. Kevin Knox havde en flot rookiesæson, og han kan spille på forward-positionerne. Desuden har de hentet Bobby Portis og Taj Gibson.

Vurdering: Der er sket mange ændringer på Knicks-holdet, og der er potentiale til, de spiller bedre end mange forventer. Men en svag forudsigelse er, at de ender uden for playoff-pladserne.

Offensive højdepunkter fra RJ Barrett

Oklahoma City Thunder

PG: Chris Paul
SG: Shai Gilgeous-Alexander
SF: Andre Roberson
PF: Danilo Gallinari
C: Steven Adams

Selvom de mistede Russell Westbrook og Paul George i to kæmpe trades, er startopstillingen faktisk ikke helt dum. 34-årige Chris Paul (hvis han bliver) kan stadig lange assist, Gilgeous-Alexander kommer fra en fornuftig rookiesæson, Roberson kommer fra en skadesplaget sæson, men han har tidligere bevist, at han kan være en All-Defensive-spiller, Gallinari er stadig god for 20 point pr. kamp, og Adams er bare en dygtig center, der kommer til at få flere rebounds uden Westbrook på holdet. Selvom de har mistet to All-Stars, har de fået lidt igen. Men de er i en genopbygningsfase, og vi skal ikke forvente det store af OKC, selvom folk har tendens til at undervurdere dem i forhold til deres reelle styrke.

På bænken har OKC en kandidat til 6th Man of the Year i Dennis Schröder. Desuden har de 2. års-spilleren Hamidou Diallo og Terrance Ferguson til shooting guard. Ferguson startede alle kampe i sidste sæson for OKC. Abdel Nader, Mike Muscala, Darius Bazley, Eric Moreland, Nerlens Noel og Justin Patton udgør resten af bænken.

Vurdering: OKC ender et stykke fra playoff-pladserne.

Shais rookiesæson

Kommentarer

comments