NBA Finals sweeps

NBA Finals sweeps

Det er sjældent, at der sweepes i NBA Finals. Det er faktisk kun sket ni gange i historien. LeBron har været impliceret to gange inklusiv i år, og Lakers-organisationen er blevet sweepet nogle gange.

Finalerne har været som en leg for Kevin Durant og Stephen Curry. Bortset fra kamp 1 som endte med en sejr i overtid, har de vundet med 19, 8 og 23 point, og de har derfor domineret serien. Det er ikke første gang, Warriors sweeper deres modstander i finaleserien. Læs bare listen med Finals Sweeps her:

1959 – Minneapolis Lakers 0-4 Boston Celtics

Red Auerbachs tropper stod for historiens første Finals sweep mod ærkerivalerne fra Lakers. Lakers havde allerede på dette tidspunkt vundet fem mesterskaber, hvor Celtics bare havde vundet en enkelt. Det var deres første finalemøde og derfor starten på et langt rivalopgør. Bob Cousy, Tom Heinsohn, Bill Sharman og Bill Russell var de store navne på Celtics-holdet på det tidspunkt. K.C. Jones og Sam Jones var ikke startere, men var meget vigtige fra bænken, og de blev senere Hall of Famers.

1971 – Milwaukee Bucks 4-0 Baltimore Bullets

Historiens andet Finals-sweep kom fra Milwaukee Bucks, som dengang var et hold i Western Conference. Det var bare Bucks’ tredje sæson i ligaen, og de gik imponerende 66-16 i den regulære sæson. Det var Lew Alcindors (Kareem Abdul-Jabbars) anden sæson  i ligaen. Han blev både scorings-champ, MVP og Finals MVP i en af de bedste personlige NBA-sæsoner nogensinde. På det legendariske hold spillede også Oscar Robertson, som var veteran på dette tidspunkt.

1975 – Golden State Warriors 4-0 Washington Bullets

Bullets-organisationen modtog deres andet sweep på få år – nu som Washington i stedet for Baltimore. Det var Warriors’ fjerde sæson i Oakland efter at have været en del år i Phildelphia men også i San Francisco. Deres record var ikke den mest imponerende med 48-34, men det var nok til en førsteplads i Western Conference og nok til at nå i finalen. Leddet af en All-Star og NBA All 1st Teamer i Rick Barry og Rookie of the Year Jamaal Wilkes, sweepede de det stakkels Bullets-franchise, der på bare fire sæsoner nåede to ydmygelser i finalerne.

1983 – Los Angeles Lakers 0-4 Philadelphia 76ers

Det var Lakers-franchisets anden afklapsning i deres Finals-historie. Philadelphia 76ers havde et fabelagtigt mandskab, med mange individuelle award-vindere som All-NBA 1st teamer Julius Erving, MVP Moses Malone som også modtog samme hæder som Erving + All-Defensive 1st Team-award. Maurice Cheeks og Bobby Jones kom også på NBAs defensive førstehold, og sidstnævnte blev også Sixth Man of the Year. Et vanvittigt award-år for 76ers.

Magic, Kareem, Michael Cooper, rookie James Worthy og Jamaal Wilkes spillede for Lakers

1989 – Los Angeles Lakers 0-4 Detroit Pistons

Med mange finaler til Lakers må man forvente lidt af hvert. På dette tidspunkt var det deres tredje sweep i mod sig i deres historie. Joe Dumars spillede en flot finaleserie og blev belønnet med Finals MVP. Ham og Dennis Rodman fik hæderen som All-Defensive 1st Teamers i den regulære sæson. The bad boys havde også Isiah Thomas, Bill Laimeer, Rick Mahorn og en stærk bænk.

1995 – Houston Rockets 4-0 Orlando Magic

Hakeem Olajuwon er en af de bedste offensive og defensive spillere nogensinde, og derfor også en af de bedste all-around centere ligaen har set. Han kunne assistere, score, blocke, stjæle bolden og rebounde, og det resulterede i quadruble-doubles nogle gange. Match-up’en mod Shaquille O’Neal var episk, og Hakeem snittede 32,8 point, 11,5 rebounds og 5,5 assist i finalerne. Han kom dog kun på NBAs tredjehold i den regulære sæson, men han blev Finals MVP for andet år i træk. To af kampene vandt Rockets kun med hhv. 2 og 3 point, så sweepet var ikke så markant, som det lyder til.

2oo2 – Los Angeles Lakers 4-0 New Jersey Nets

Endeligt lidt positivt for Lakers på denne liste. Dette var Lakers’ tredje mesterskab i træk, og det var samtidigt Shaquille O’Neals tredje Finals MVP på stribe. Kobe Bryant og Shaq havde i løbet af sæsonen støvsuget ligaen for awards – begge kom på årets førstehold, Kobe på det defensive andethold og All-Star MVP. Shaq ledte ligaen i FG% med 57,9. Indtil nu har det være Nets’ eneste sæson med over 50 sejre i sæsonen.

2007 – San Antonio Spurs 4-0 Cleveland Cavaliers

En ung LeBron James kunne ikke gøre så meget mod et erfarent San Antonio-mandskab. Duncan og Bruce Bowen var begge på det defensive førstehold, og førstenævnte fik også en plads på ligaens All-NBA 1st Team. Ginobili blev 6th Man of the Year og Tony Parker blev Finals MVP. Det vidner om en stærk trup, hvor Spurs havde mange strenge at spille på. LeBron havde derimod ikke megen hjælp. Den næstmest scorende spiller i den regulære sæson for Cavaliers var Ilgauskas med 12,6 point per kamp.

Læs også

Twitter: Kanter vil rekruttere LeBron
Ayton kun til workout hos Phoenix Suns
Rockets vil have Paul George

Kommentarer

comments