Før sidste spillerunde: Hvilke pladser er sikret?

Før sidste spillerunde: Hvilke pladser er sikret?

I nat bliver sidste NBA-spillerunde i den regulære sæson spillet. Der er en meget afgørende kamp om den sidste playoffsplads i Minnesota, og flere placeringer inden for slutspillet er endnu ikke afgjort.

Af Daniel Fuglsang-Damgaard

Phoenix Suns, Dallas Mavericks, Atlanta Hawks og Charlotte Hornets er allerede gået på sommerferie uden for slutspillet, hvor de resterende hold blandt de nederste 16 spiller i nat. Indiana Pacers og Golden State Warriors har også nået deres 82 kampe i sæsonen. Ud over det er der mange ting, der endnu ikke er afgjort før sidste spillerunde i nat, hvor de resterende 24 hold er i aktion. Her er overblikket:

Eastern Conference

Hvad er afgjort?:

Toronto Raptors er sikret 1. pladsen, Boston Celtics er sikret 2. pladsen og Indiana Pacers er sikret 5. pladsen. De otte playoffshold er fundet i Raptors, Celtics, 76ers, Cavaliers, Pacers, Bucks, Heat og Wizards – i nuværende rækkefølge.

Hvad er ikke afgjort?:

3. pladsen er endnu ikke afgjort. 76ers har 51-30 i record mens Cavaliers har 50-31. Hvis 76ers taber til Bucks og Cavaliers vinder over Knicks, vil de have en lige record på 51-31, men Cavaliers får 3. pladsen på grund af tiebreakeren.

Bucks’ 6. plads er heller ikke sikret, men det er den uanset, hvis de vinder mod 76ers – de kan også ende som nr. 7 og 8’er. Kun et scenarie gør, at Bucks kan ende 8’er; hvis de taber og Heat og Wizards vinder. Heat og Wizards på 7. og 8. pladserne har også mulighed for at få 6. pladsen:

For Heats vedkommende skal de vinde mod Raptors, mens Bucks taber deres kamp. De kan også ende 8’er med et nederlag og Wizards sejr over Magic.

Wizards skal vinde, mens Bucks og Heat taber, så er Wizards nr. 6 i stedet for nr. 8. Med en sejr til Wizards og et nederlag til kun én af de to andre, er de nr. 7.

Western Conference

Hvad er afgjort?

Få ting er afgjort i slutspilssammenhæng: 1. pladsen har Houston Rockets, og 2. pladsen tilhører Golden State Warriors. De andre hold, der ikke har ferie efter nattens kampe er Jazz, Trail Blazers, Pelicans, Spurs og OKC. Desuden har Suns sikret sig ligaens dårligste record efterfulgt af Grizzlies.

Hvad er ikke afgjort?:

Mange ting bliver afgjort i nat. Allervigtigst er kampen i Minnesota, hvor Timberwolves tager imod Denver Nuggets om den sidste slutspilsplads. Det må siges at være den største og mest spændende kamp i den regulære sæson! En historisk tilfældighed.

3. pladsen er heller ikke afgjort endnu. Det bliver enten Trail Blazers eller Utah Jazz, som mødes til en direkte kamp om pladsen. Ingen andre hold kan nå placeringen, da de netop mødes indbyrdes, og en af dem ender som vinder.

4. pladsen kan hele fire hold nå: Blazers, Jazz, Spurs og OKC. Jazz kan ikke nå 7. pladsen, da de vandt mod Warriors, som man kan se i tabellen under. Deres dårligste placering kan blive en femteplads. Bemærk at tabellen er lavet før GSW-Jazz-kampen, så kig ud fra udfaldene hvor Jazz vandt over Warriors:

Læs også

Cavaliers henter Perkins
MVP Ladder
Bud på Kawhi-trade

Kommentarer

comments