NBA’s salary cap på kurs til at eksplodere i 2016

NBA’s salary cap på kurs til at eksplodere i 2016

NBA’s forslag om gradvis lønstigning afvist af spillerne, med salary cap stående over for astronomisk stigning i 2016 fra de nuværende 63 til 90 mio. dollars grundet enorm TV-aftale

Af Steffen Herold

NBA har haft en storslået succes og vækst de sidste års tid, både i USA, men også globalt, hvilket bl.a. nu afspejler sig i en enorm lønstigning til dem, der er grundlaget for den; nemlig spillerne selv. En vigtig årsag hertil skal findes i den nye TV-aftale, gældende fra 2016, der lyder på svimlende 24 mia. dollars.

NBA havde fornylig foreslået en langsommere, gradvis stigning, for bedre at kunne kontrollere lønforholdene mm, men NBPA, National Basketball Players Association, der netop i går har fået udnævnt LeBron James som vicepræsident (Chris Paul har været præsident siden 2013), afviste blankt forslaget, hvilket lægger grundlaget for en sand løneksplosion, når der skal forhandles nye kontrakter fra sæsonen 2016-17 og fremover.

I fx NFL har spillerunionen omvendt været for en gradvis lønstigning. Argumentet for dette ville være, at det er mest fair over for de spillere, der netop nu sidder på længerevarende kontrakter og dermed ikke før dennes udløb kan få deres del af kagen. Årsagen til NBPA’s modstand af dette ligger dog i, at mere end halvdelen af dets medlemmer forventes at ramme free agency markedet i 2016, hvor de altså vil kunne få glæde af lønstigningen.

Stjerner som Kevin Durant, LeBron James, Kevin Love, Anthony Davis, Dwyane Wade og en masse andre store spillere står netop til at ramme free agency i 2016, og dermed til rekordstore kontrakter.

Foto: Keith Allison

Kommentarer

comments