Conference Finals starter i nat

Conference Finals starter i nat

Conference Finals starter i nat, og i Eastern Conference skal Toronto Raptors og Milwaukee Bucks kæmpe om finalepladsen og i Western Conference er det Golden State Warriors mod Portland Trail Blazers. Her er et par facts om holdene.

Af Daniel Fuglsang-Damgaard

Der er lagt op til spændende Conference Finals, som vi også kan kalde for NBA-ligaens semifinaler. Det bliver canadiske Toronto Raptors, der tørner sammen med MVP-favoritten Giannis Antetokounmpo og Milwaukee Bucks. I Western Conference Finals er det forhåndsfavoritterne fra Oakland/San Francisco-området, Golden State Warriors, mod underdogsene Damian Lillard og Portland Trail Blazers.

Milwaukee Bucks

De vigtigste facts om Milwaukee Bucks er, at Giannis Antetokounmpo er MVP-favoritten. Den 24-årige græker har de seneste sæsoner domineret pænt i NBA, men først nu har han været MVP-favorit. Han har haft en historisk sæson, hvor han snittede 27,7 point, 12,5 rebounds, 5,9 assist, 1,5 blocks og 1,3 steals – en ret unik statline.

Sidste Conference Finals: 2000/2001 (tabte til 76ers)

To største stjerner: Giannis Antetokounmpo og Khris Middleton

Mesterskaber: 1 (1971)

Toronto Raptors

Toronto Raptors erhvervede sig Kawhi Leonard, og det viste sig at være en god idé. Serien mod Philadelphia 76ers endte i kamp 7, og Leonard stod for den første buzzer-beater gamewinner i en kamp 7 nogensinde! Det fik et smil på læben hos Leonard selv og alle Raptors-fans i den enormt store canadiske by.

Sidste Conference Finals: 2015/16 (tabte til Cavaliers)

To største stjerner: Kawhi Leonard og Kyle Lowry

Mesterskaber: 0

Golden State Warriors

Warriors har det måske vildeste hold nogensinde samlet. Hele deres start 5’er består af spillere, der allesammen har All-Star-udtagelser på CV’et. Faktisk har de startende 5 altså 28 All-Star-udtagelser på CV’et fordelt således: Stephen Curry (6), Klay Thompson (5), Kevin Durant (10), Draymond Green (3) og DeMarcus Cousins (4) og flere på bænken er tidligere All-Stars. Warriors kan overhale Bulls som det 3. mest vindende hold i NBA-historien. Bulls har 6 mesterskaber, det samme har Warriors.

Sidste Conference Finals: 2017/18 (vandt over Rockets)

To største stjerner: Kevin Durant og Stephen Curry

Mesterskaber: 6 (1947, 1956, 1975, 2015, 2017 og 2018)

Portland Trail Blazers

Portland Trail Blazers er det hold, der har været længst væk fra Conference Finals af alle de resterende hold i playoffs. Sidste Conference Finals var i 1999/00, og det er en af de længste tørker i ligaens historie. Clippers er gået 49 sæsoner uden Conference Finals (1971-nu), så der var et stykke op til rekorden.

Sidste Conference Finals: 1999/00 (tabte 4-3 til Lakers)

To største stjerner: Damian Lillard og C.J. McCollum

Mesterskaber: 1 (1977)

Kommentarer

comments