Preview – finals game 5

Preview – finals game 5

LeBron og resten af Cavs løb i game 4 omsider tør for brændstof mod en mere velfungerende Warriors roster, der med stillingen 2-2 har generobret hjemmebanefordelen med 2/3 mulige tilbageværende kampe i Oracle Arena

Af Steffen Herold

Det er umiddelbart do og die for Cleveland Cavaliers, når Warriors tager imod i seriens 5. kamp. Taber Cavs vil de først skulle forsvare håbet om en titel på hjemmebane og siden hente en sejr ude i kamp 7, hvor road holdet de sidste 6 gange i NBA Finals siden 1978 af game 7 har tabt. De vil med et nederlag teknisk set være i live, men statistikkerne taler i den grad imod det.

Cavs har gennem serien været afhængig af at kontrollere tempoet og spille fysisk, relativ primitiv basket, men Warriors’ small-ball lineup uden Bogut vendte spillet til deres fordel, hvilket resulterede i et af de største hjemmebanenederlag i NBA Finals historie (103-82).

Det så i starten af kampen ellers ikke ud til, at Steve Kerrs gamble med den nye line-up ville give pote, da Cavs fik en god start oppe 0-7, hvor det størrelsesmæssigt svækkede forsvar blev pounded med offensive rebounds fra Tristan Thompson og Mozgov med afslutninger ved kurven:

Warriors tog sig dog sammen efter en tidlig timeout, fik boxed ud og dobbeltteamede LeBron James for at forhindre ham i iso-ball, der ellers ville sænke tempoet af kampen. Dette gav anledning til et øget pace, øget selvtillid hos Warriors og succesfulde afslutninger, som holdet ellers har “bricked” hele serien. Curry ramte en 3’er, Barnes og Igoudala ramte et par åbne skud og med en fadeaway jumper fra Klay Thompson fik Golden State deres første føring, 22-20, siden game 2.

Andre Igoudala fik sin første start i hele sæsonen, hvilket han udnyttede til fulde med 9 points i 1.Q, her med et breakaway slam på en fastbreak:

Trenden fortsatte i resten af 1. halvleg med bidrag fra Leandro Barbosa og David Lee, ligesom Bogut udnyttede sin sparsomme spilletid med flere voldsomme fejl, bl.a. en der resulterede i at LeBron røg ud af banen, ramte en kameramand og slog sit hoved med et sår, der krævede behandling, før han igen kunne komme på banen. Warriors sluttede halvlegen 54-42 med et layup fra Curry, der formåede at komme forbi sit nemesis gennem serien:

Matthew Dellavedova fik imidlertid, ifølge reportere, en kop kaffe i pausen, hvilket måske hjalp med at sænke 2 3’ere i starten af 2. halvleg, og et alley-oop til LeBron, der med stillingen 65-62 fik gang i publikum igen:

Cleveland nærmede sig hele tiden GS i 3.Q, vandt her reboundkampen 17-6, men missede også nogle freethrows. Igoudala havde fortsat rytmen offensivt og Curry sænkede en vigtig 3’er i slutningen af 3.Q, der fik GS op 76-70:

Selvom Draymond Green trak sin 4. og 5. fejl i starten af 4.Q fortsatte GS, Iggy og Curry det gode spil, selvom Mozgov (28 points, 10 rebs) i den anden ende også fik sin vilje med masser af freethrows. Curry gav imidlertid GS her deres største føring, 85-72, med en af sine signatur step back 3’ere:

GS kiggede sig aldrig tilbage, Iggy sluttede med 22 points og holdt LeBron til 20 (foruden sine 10 rebs og 8 assists) og med sejren forhindrede Warriors at deres streak døde ud, hvor de hele sæsonen ikke har tabt 3 kampe i streg. Klay lod Cleveland vide, at Warriors, som vi alle kender dem, er tilbage igen:

Hvis Cleveland fortsat skal holde live i titelhåbet skal LeBron igen finde det dominerende, historisk gode spil frem, ligesom man stadig venter på en enkelt god kamp fra J.R. Smith, der beskriver sine hidtidige præstationer i Finals som følgende: “Horsesh–“. Derudover skal der være rigelig kaffe tilgængelig for Dellavedova, der også har haft 3 dage mellem kamp 4 og 5 til at restituere, og finde det gode, aggressive forsvar af Curry frem igen.

Kampen kan ses i nat på TV2 Sport fra kl. 2.

Foto: Paul Martinez

 

 

Kommentarer

comments