Playoff Preview: Los Angeles Clippers-Portland Trail Blazers

Playoff Preview: Los Angeles Clippers-Portland Trail Blazers

Kan Portlands solstrålesæson fortsætte mod Clippers? Her er fem spørgsmål, der skal besvares før vi får svaret.

Af Frederik Zaar

Kan Portland overleve Lillard og McCollums forsvar?

Damian Lillard og CJ McCollum, Portlands to bedste angrebsvåben, er begge dårlige forsvarsspillere. Chris Paul kommer til at kunne gøre som det passer ham, og JJ Redick kommer til at løbe rundt om screeninger fra første fløjt. Clippers’ backcourt er med andre ord et forfærdeligt matchup for Portland, og Terry Stotts bliver nødt til, enten at sætte sin lid til, at Lillard og McCollum gør skaden god igen i angrebet – hvilket ikke er umuligt – eller tænke alternativt, hvilket er vanskeligt, da begge guards er for små til at gemme på en større spiller.

Er Blake Griffin sig selv?

Alting startede så fint. Blake Griffin spillede fremragende basketball, indtil han blev skadet og holdet på mystisk vis blev bedre. Så tævede han en equipment manager, brækkede hånden, og har ikke været hundrede procent siden han kom tilbage. Blake Griffin i form er en af ligaens ti bedste spillere, men som alting ser ud nu er spørgsmålet, hvorvidt han når at komme i form, og blive den nøglefigur som Clippers har brug for, når kampene bliver rigtig vigtige. Pick’n’roll med Chris Paul og DeAndre Jordan kan tage dig langt, men i slutspillet er der brug for flere våben. Griffin er essentiel, om ikke i denne serie, så senere i slutspillet.

Hvor aggressiv bliver Chris Paul på Lillard?

Chris Paul har det med at gå hårdt til sin matchup, især hvis denne er en angrebsspiller, der er central for sit holds succes. Det er Lillard. Chris Paul har det med at begå 150 fejl per kamp, såfremt dommerne tillader det, hvad de sædvanligvis gør. Gå tilbage og se en Clippers-Warriors kamp fra i år, og du vil se, at Pauls grundlæggende strategi er, at forsøge at komme ind i modstanderens point guars hoved. Hvis dommerne tillader det, kan Lillard få en rigtig hård serie.

Kan Portland udnytte deres rebound-fordel?

Kun Philadelphia er et dårligere reboundende hold end Clippers. Blake Griffin kan formentlig lave lidt om på den statistik, men Portlands mange unge atleter – Aminu, Plumlee, Ed Davis, Harkless, m.fl. – bør stadig have en markant fordel når der skal fordeles rebounds. Jordan har ikke meget hjælp fra sine forwards, wings og guards, og Portland kan muligvis finde et våben når det kommer til ekstra boldbesiddelser i form af offensive rebounds.

Kan Clippers finde en crunch time lineup, der fungerer?

Det har været spørgsmålet i alle fem sæsoner Chris Paul har været i Clipper-land. CP3, JJ Redick, Blake Griffin og – ideelt set – DeAndre Jordan er på plads, men femte mand har altid været et problem. Jamal Crawford har sine små hot streaks, men er ikke en spiller, der hjælper et hold. Paul Pierce har ikke meget tilbage i tanken, Austin Rivers er ikke god nok, Wesley Johnson er ikke klog nok og Jeff Green har ikke været en succes siden han kom fra Memphis op til trade deadline. Samtidig er DeAndre Jordans straffekastprocenter et problem, og i visse tilfælde kan han spilles af banen. Clippers er nødt til at finde løsninger, hvis de vil have en realistisk chance for at komme langt.

Foto: Keith Allison

Kommentarer

comments