Terrance Ferguson: potentielt steal i dette års draft?

Terrance Ferguson: potentielt steal i dette års draft?

Two-guard Terrance Ferguson kunne være dette års draft-steal 

Af Mathias Hedegaard Thomsen

Historien om Terrance Ferguson er ukonventionel. Han kom ud af high-school som en 5-stjerne rekrut, men modsat mange af top spillerne i dette års draft, valgte han college vejen fra. I stedet valgte Ferguson at blive professionel som 17 årig i den australske NBL, og har siden da spillet for Adelaide 36ers. Han valgte eftersigende college vejen fra, da han ikke brød sig om hvordan college spillere ikke bliver betalt af NCAA, som tjener milliarder af dollars på kampene i reklamepenge.

Hans statistikker blæser dig ikke væk, men hans spil på banen fortæller en anden historie. Han har spillet værdifulde minutter for Adelaide 36ers, for hvem han angrebsmæssigt har set mere og mere tryg og poleret ud. Primært er Ferguson en skytte, men han har også vist at kan udføre eksplosive løb mod kurven, som typisk ender med et dunk. Derudover mener scouts at han har et massivt defensivt potentiale givet sin længde og vingefang. Han størrelse kan gøre ham til en værdifuld 3-and-D spiller for et hold. Men han er samtidig et mysterium. Hvor højt kan man vægte hans mangel på college erfaring, og hvordan vil han trives i et NBA-miljø som er væsentligt anderledes fra den australske liga?

Ferguson er i skrivende stund forudset til at være det 25. pick i årest draft, hvilket ville gøre ham til et medlem af Orlando Magic. Nogle mener dog at han kunne gå højere end 25 i draften, og blive en værdifuld spiller for hold der leder efter en atletisk, 3-and-D spiller, enten til deres bænk eller startende lineup. Hvem der end samler Terrance Ferguson op i draften, har helt klart en lovende unde spiller på hånden.

Tjek herunder Draft Express’ vurdering af Fergusons stærke sider:

 

Kommentarer

comments