3/10: Startopstillinger

3/10: Startopstillinger

Her er tredje del i serien om holdenes forventede startopstillinger og bredde. I denne udgave kigger vi nærmere på Dallas Mavericks, Denver Nuggets og Detroit Pistons.

Af Daniel Fuglsang-Damgaard

For fjerde år i træk vurderer vi holdenes startopstillinger, bredde og hvor de cirka vil ende i tabellen. Denne gang er det tre interessante hold, hvor to af dem kommer i playoffs.

Læs anden udgave her

Dallas Mavericks

PG: Delon Wright
SG: Luka Doncic
SF: Justin Jackson
PF: Kristaps Porzingis
C: Dwight Powell

I traded mellem Knicks og Dallas tilbage i januar kom Mavericks blandt andet af med Dennis Smith Jr. og DeAndre Jordan. Siden har de også mistet Harrison Barnes til Kings, så det er en ung startopstilling, de står tilbage med. Mark Cuban har hintet at Delon Wright vil starte på point guard-positionen over Brunson – og man har endda givet ham en 3-årig, $28 millioner-kontrakt. Luka Doncic er en kommende superstjerne i ligaen, Justin Jackson er ved at udvikle sig til en 3-and-D-spiller, Porzingis har ikke spillet i uendeligheder og Powell er ikke skræmmende på center-positionen.

På bænken er der Jalen Brunson som skal spille sin anden sæson i NBA, Tim Hardaway Jr. der nemt kan kandidere som 6th Man of the Year – medmindre man starter ham i stedet for Justin Jackson. Seth Curry, JJ Barea og Courtney Lee er de sidste store brikker, der udgør en stærk bredde på guard-positionerne. Finney-Smith, Courtney Lee, Roby, Maxi Kleber og kæmpestore Boban gør bænken relativt stærk.

Vurdering: Selvom bænken måske er i top 10 over de bedste bænke i NBA, er der store spørgsmålstegn ved Porzingis. Det ser godt ud, hvis han kan komme hurtigt tilbage til fordums styrke. Hvis ikke ender Mavericks omkring 10. pladsen i Western Conference.

Det bedste fra Doncic’ rookie-sæson

Denver Nuggets

PG: Jamal Murray
SG: Gary Harris
SF: Will Barton
PF: Paul Millsap
C: Nikola Jokic

Jamal Murray og Gary Harris er rangeret som den 5. bedste backcourt i den kommende sæson af Bleacher Report. Og Murray er kun 22 år! Men det er ikke dem, der er holdets rygrad, for det er nemlig Nikola Jokic, der var blandt MVP-kandidaterne sidste sæson. Det store spørgsmål i startopstillingen er Will Barton/Jerami Grant, og det kan være, de kommer til at bytte nogle gange. Måske kommer der endda et trade, hvis det viser sig, at SF-positionen er holdets svageste led på trods af at være rimeligt solidt dækket ind.

Monte Morris, Torrey Craig, Malik Beasley, Hernangomez, Jerami Grant og Mason Plumlee udgør en rigtig fin bænk, og så er vi meget spændte på at se Michael Porter Jr. endelig få noget spilletid. Porter Jr. kan vise sig at være den SF, de mangler. Men med de skadesproblemer han har haft, er det kun noget, man kan håbe på.

Vurdering: Sammen med de to LA-hold, Bucks og 76ers (i vilkårlig rækkefølge) er Nuggets en sikker top 5 i ligaen.

Jokic’ store sæson

Detroit Pistons

PG: Reggie Jackson
SG: Bruce Brown
SF: Tony Snell
PF: Blake Griffin
C: André Drummond

Detroit Pistons har en ganske udmærket starting-five. Reggie Jackson er en solid, omend lidt udskældt, point guard. Bruce Brown snittede kun 4 point i rookie-sæsonen trods 56 kampe fra start og knap 20 minutter per kamp, så han er det svageste led i startopstillingen, men han kan overraske og postede en triple-double i Summer League. Tony Snell giver Pistons et godt skud udefra med næsten 40 % bag linjen, hvilket Pistons savnede i 2018/19. Blake Griffin og Drummond er holdets absolutte stjerner, og de er gode for 22+ rebounds per kamp tilsammen.

Bænken er også styrket med den tidligere MVP, Derrick Rose, der havde sin bedste sæson i meget lang tid, da han spillede i Timberwolves. Jordan Bone, skytten Luke Kennard, Mykhailiuk, Sekou Doumbouya, Markieff Morris og Thon Maker udgør resten er en ok bred trup. Specielt Maker skal vise sig frem i denne sæson.

Vurdering: Hvis skadesfri kan Pistons ende i området 7.-10. i Eastern Conference.

Derick Roses redeem season

Kommentarer

comments