Phoenix Suns i fuld genopbygning

Phoenix Suns i fuld genopbygning

Phoenix Suns har planer for denne sommer, men de trader ikke deres førstevalg ved draften.

Af Daniel Fuglsang-Damgaard

Phoenix Suns har en af ligaens mest lovende trupper, der kan blive en potentiel trussel på sigt. Med unge Devin Booker der har All-Star-potentiale samt Josh Jackson, der i sidste del af sæsonen leverede flotte kampe og Brandon Knight, Elfrid Payton som point guards og T.J. Warren ser deres trup ret talentfuld ud. Dette bliver udbygget ved draften.

I følge mediet AzCentral, et lokalt medie fra Phoenix, Arizona, har Suns store planer denne sommer. Med deres førstevalg ved draften vil de, med stor sandsynlighed, vælge centeren DeAndre Ayton, som skal starte deres fremgang. Her er, hvad der kan ske.

Kawhi Leonard – eller ung L.A.-spiller?

Der var snak om, at Suns var interesseret i at trade deres førstevalg for Kawhi Leonard denne sommer. Det afviser mediet kategorisk, da Kawhi er free agent i sommeren 2019, og det vil derfor være meget at ofre for en spiller, man måske kun har en sæson. Suns kan til gengæld være med som en tredjepart i et trade for Kawhi: De kan være klar til at tage Luol Dengs store kontrakt for en talentfuld Laker som Lonzo Ball, hvor Kawhi så ryger til Lakers. Dette er kun snak og spekulationer, og det har pt. ikke meget på sig. De søger dog efter ungt talent.

Hente talent i draften

Foruden DeAndre Ayton kan Suns også hente mere talent i draften. Suns har hele fire picks i alt – nr. 1, nr. 16, nr. 31 og nr. 59. De har derfor haft flere spillere til prøvetræning blandt andet Zhaire Smith – der dog ligner et sent lottery pick. Josh Okogie, den bosniske center Markus Loncar, Drew Eubanks, Bryant Crawford og Bonzie Colson. De kan derfor prøve at bygge sig op ved denne draft. Måske trade nogle picks, så de kommer længere op med måske to picks i top 14. De skulle specielt være interesseret i Josh Okogie, som er en 19-årig shooting guard, der kan ses for en gardering for Booker. Okogie ligner et sent 1st round eller tidlig 2nd round valg.

Okogie er steget drastisk i mock draften de seneste måneder

Behold de unge spillere

I artiklen nævnes Devin Booker som urørlig (untouchable). Det vil sige, at han under ingen omstændigheder skal væk fra Suns. Booker var tæt på at blive All-Star i den netop færdigspillede sæson, hvor han snittede 24,9 point, 4,5 rebounds og 4,7 assist. En anden spiller som nok heller ikke kommer væk er Josh Jackson, de sidste år valgte som nr. 4. Jackson har spillet en noget blandet sæson, men til allersidst viste han sig frem blandt andet med 36 point mod Warriors. Marquese Chriss og T.J. Warren er også unge spillere, som har en lovende fremtid.

Devin Booker højdepunkter

Potentiel opstilling

Noget artiklen IKKE nævner er startopstillingen. Hvis vi går ud fra, at Suns drafter Ayton, og der ikke laves mere i organisationen udover de andre draft picks, så kan en lineup næste sæson se sådan ud:

PG: Elfrid Payton
SG: Devin Booker
SF: T.J. Warren
PF: Marquese Chriss
C: DeAndre Ayton

Selvom Jackson klarede sig flot til sidst i sæsonen, så kan man ikke komme uden om 24-årige T.J. Warren, der i sin fjerde sæson snittede 19,6 point og 5,1 rebounds. Det er derfor en kæmpe luksus at have atletiske og forsvarseksperten, Jackson, i andenkæden. Denne startopstilling er ekstremt ung, faktisk den yngste i ligaen – Payton er 24, Booker er 21 og skal allerede til at spille sin fjerde sæson, Warren er 24, Chriss er 20 og Ayton er 19 lige nu.

Andenkæden ser også talentfuld ud med Tyler Ulis/Brandon Knight som gardering for Payton, Troy Daniels for Booker, Jackson for Warren, Dragan Bender for Chriss og Alex Len for Ayton. Der går ikke mange år, før Suns er gode …

Læs også

Shaq: LeBron skal ikke jagte mesterskaber

Kommentarer

comments