4/10: Startopstillinger

4/10: Startopstillinger

Her er fjerde del i serien om holdenes forventede startopstillinger og bredde. I denne udgave kigger vi nærmere på Golden State Warriors, Houston Rockets og Indiana Pacers. 

Af Daniel Fuglsang-Damgaard

For fjerde år i træk kigger vi på holdenes startopstillinger og vurderer, hvor de ender i tabellen.

Læs 3. del her.

Golden State Warriors

PG: Stephen Curry
SG: D’Angelo Russell
SF: Klay Thompson
PF: Draymond Green
C: Willie Cauley-Stein

Lad os starte med at slå fast at denne startopstilling er den ideelle, men ikke den vi kommer til at se i starten af sæsonen, fordi Klay Thompson er langtidsskadet. Når alle er fit, vil denne startopstilling være den stærkeste for Warriors. Stephen Curry er en af MVP-favoritterne netop fordi Kevin Durant ikke er på holdet mere. Han skal dele bolden med D’Angelo Russell, som skal se, om han kan blive All-Star igen i den svære Western Conference, hvor der er hård kamp om guard-pladserne. Willie Cauley-Stein giver størrelse under kurven, rebounding men han skal bevise sig som en dygtig defensiv spiller, som han i 2015-draften var spået som. Han var nummer 18 blandt centere i defensive real plus/minus i 2018/19, hvilket ikke er imponerende. Han er derfor ikke en sikker starter, hvor Kevon Looney banker på.

Som erstatning for Klay Thompson ser vi enten Glen Robinson III eller Alfonzo McKinnie. Sidstnævnte startede 5 kampe i sidste sæson og snittede 4,7 point på 13,9 minutter pr. kamp. Det var ca. det samme, Robinson III snittede for Detroit. Udover de to nævnte og Looney har Warriors hentet Alec Burks til bænken, Jacob Evans, Andrew Harrison, Jordan Poole, Damion Lee, Eric Paschall, Omari Spellman og Alen Smailagic udgør resten af bænken.

Vurdering: Med Thompsons langtidsskade mangler man defensive kvaliteter og skud fra distancen. Et bud er 5. til 7. pladsen i Western Conference med andre bejlere som Clippers, Lakers, Nuggets, Jazz, Rockets og Trail Blazers.

Det bedste fra D’Angelo Russells All-Star-sæson

Houston Rockets

PG: Russell Westbrook
SG: James Harden
SF: Danuel House
PF: PJ Tucker
C: Clint Capela

Måske undrer I jer over Danuel House fremfor Eric Gordon, men hvad vi har kunne læse os frem til, vil Gordon få en vigtig rolle fra bænken endnu en gang. House vil give noget tiltrængt størrelse på forward-positionen, som der også bliver fremhævet her. Russell Westbrook er kommet til, og det store spørgsmålstegn er, hvordan samarbejdet mellem ham og Harden bliver (igen), når begge er så bolddominerende. De to tidligere MVPs spillede sammen i OKC. PJ Tucker og Clint Capela giver et solidt defensivt fundament under kurven.

Bænken kunne godt have været stærkere. Gerald Green spiller endnu en sæson i Rockets og kan sikkert også starte nogle kampe, Austin Rivers, den u-draftede rookie Shamorie Ponds og Ben McLemore udgør guard-positionerne. Veteranen Thabo Sefolosha, Gary Clark, rookie Isaiah Hartenstein giver begrænset bredde til forward-positionerne. Rockets har dog givet Anthony Bennett chancen. 2013-draftens førstevalg har spillet en okay sæson i G-League, hvor skudprocenterne har været flotte (83 % fra linjen, 53,7 % fra gulvet og hele 45 % fra distancen). Tyson Chandler og Nene skal dække ind for Capela.

Vurdering: Der er mange spørgsmålstegn. Hvordan kommer det til at fungere mellem de to stjerner Westbrook og Harden? Hvem starter på SF-positionen? Er bænken stærk nok? Vi tror, at Rockets ender mellem 4. og 6. pladsen i Western Conference.

Det bedste fra James Harden

Indiana Pacers

PG: Malcolm Brogdon
SG: Victor Oladipo
SF: T.J. Warren
PF: Domantas Sabonis
C: Myles Turner

Darren Collison stoppede karrieren for at gå all-in i sit liv som Jehovas Vidne, og der har man fundet en god erstatning i Malcolm Brogdon, som vandt Rookie of the Year i 2017 som 2. rundevalg. Han er endda en af de få spillere som er i 50-40-90-klubben og ledte ligaen i FT% sidste sæson. Oladipos skadessituation kan give Pacers en sløj start, og han er nok først tilbage i december eller januar. De har hentet T.J. Warren fra Suns, men de har mistet Bojan Bogdanovic til Jazz. Bojan erstattes så med Sabonis, som var en af ligaens bedste spillere fra bænken sidste sæson. Myles Turner har vist sig som en af ligaens bedste defensive spillere, og han var den med flest blocks i 2018/19. Ganske solid startopstilling.

Hvis dette bliver startopstillingen i de fleste kampe, når Oladipo er tilbage, så har Pacers en bænk, der er i den bedste halvdel i ligaen. Jeremy Lamb hentet i Hornets, Aaron Holiday, T.J. McConnell og Edmond Sumner giver god bredde til de to guards. Justin Holiday, Doug McDermott, T.J. Leaf, Alize Johnson og rookie Goga Bitadze dækker de resterende pladser.

Vurdering: Alt efter hvornår Oladipo bliver klar, kan vi godt regne med, at Pacers er et sikkert playoff-hold i Eastern Conference.

Underholdende højdepunkter fra Turner

Kommentarer

comments