5/10: Startopstillinger

5/10: Startopstillinger

I femte del af serien om holdenes forventede startopstillinger og vurdering af deres chancer er vi nu nået til to af ligaens stærkeste hold – LA Clippers og Los Angeles Lakers. Den sidste er Memphis Grizzlies.

Af Daniel Fuglsang-Damgaard

I fire år har vi kommet med bud på alle NBA-holds startopstillinger. Denne gang er det de to mesterskabsfavoritter fra Los Angeles og Memphis Grizzlies.

Læs del fire her

Los Angeles Lakers

PG: LeBron James
SG: Danny Green
SF: Kyle Kuzma
PF: Anthony Davis
C: Dwight Howard

Lakers’ lineup kommer til at variere alt efter, hvem de møder og ‘matcher up’ med. Mange spekulerer i, om LeBron James skal være point guard i bedste Magic-stil den kommende sæson. Nogle gange vil vi også se enten Rondo eller Cook som startere. Alternativt kan man rykke Kuzma på bænken og starte LeBron på SF-positionen med Rondo som point guard – det vil gøre Kuzma til en af ligaens absolutte bedste bænkspillere i ligaen. Danny Green, Anthony Davis og Dwight Howard er kommet til, og alle tre gør Lakers til et af de bedste defensive hold i ligaen og bare et af de bedste hold overall. Samarbejdet mellem LeBron og Davis må alle NBA-fans glæde sig til at se.

Hvis dette bliver den foretrukne lineup, vil andenkæden se sådan ud: Rondo – Avery Bradley – Kentavious Caldwell-Pope – Jared Dudley – JaVale McGee. Desuden har de også Alex Caruso, som nok skal få rigeligt med spilletid, Troy Daniels, den 18-årige rookie Talen Horton-Tucker, Jonathan Williams og en langtidsskadet DeMarcus Cousins.

Vurdering: Med startopstillingen og bænken klart forbedret i løbet af sommeren, er Lakers blandt favoritterne til titlen.

Davis-højdepunkter

LA Clippers

PG: Patrick Beverley
SG: Landry Shamet
SF: Paul George
PF: Kawhi Leonard
C: Ivica Zubac

LA Clippers har haft en ‘alt-eller-intet’-sommer, hvor det gik ud på at blive udfordrere til mesterskabet. Det har resulteret i ligaens måske bedste trup, og mange power rankings har dem som den klart bedste trup. Defensivt er startopstillingen historisk stærk med tre spillere, der har været på All-Defensive First Teams og Second Teams i Beverley, PG13 og Kawhi Leonard (DPOY X2). Landry Shamet kan også være en medium defensiv spiller, som der står beskrevet her. Det samme kan siges om Zubac. Offensivt skal de to superstjerner, PG13 og Kawhi, styre showet.

Bænken anses som den stærkeste i NBA. Bænken er så bred, at vi kommer til at se en del rotation i startopstillingen. Lou Williams har vundet 6th Man of the Year tre gange siden 2015 og de to seneste sæsoner i træk. Montrezl Harrell kom på 3. pladsen i afstemningen om årets spiller fra bænken. Organisationen hentede JaMychal Green i et trade i februar fra Grizzlies, og power forwarden kan starte på bekostning af Shamet, så man rykker PG13 og Leonard ned på 2. og 3.-positionen (Beverley-PG13-Kawhi-Green-Zubac). I Portland hentede de Maurice Harkless, der normalt har været starter, men nu kan udfylde en stærk indskiftningsrolle, og det samme kan Rodney McGruder.

Vurdering: Clippers kan finde Western Conference og mesterskabet i 2019/20.

Leonard vandt mesterskabet med Toronto

Memphis Grizzlies

PG: Ja Morant
SG: Dillon Brooks
SF: Jae Crowder
PF: Jaren Jackson Jr.
C: Jonas Valanciunas

Lad os bare starte for en ende af, for der er masser af potentiale på Grizzlies-holdet i fremtiden. Ja Morant blev valgt som nr. 2 i draften, og der er store forventninger til point guarden, som snittede vanvittige 24,5 point, 10 assist (bedst i NCAA), 5,7 rebounds og 1,8 steals. At se hvordan han klarer sig bliver et af sæsonens højdepunkter. Dillon Brooks fik en masse kampe fra start i sin rookie-sæson, men i sin anden sæson blev han opereret i tåen, og han spillede kun 18 kampe. 29-årige Jae Crowder skal give defensiv stabilitet til holdet. Jaren Jackson Jr. skal i gang med sin anden sæson, og han er endda yngre end rookien Morant. Der er enormt store forventninger til ‘JJJ’, og nu skal han vise, at der er potentiale til at blive en af ligaens bedste tovejs-spillere. Til sidst er der Valanciunas, som virkeligt fandt sit niveau, da han blev tradet til Memphis fra Raptors i februar. I Raptors snittede han 12,8 point og 7,2 rebounds, hvilket blev til 19,9 point og 10,7 rebounds i Memphis.

Tyus Jones skal agere back up for Morant, Grayson Allen, Kyle Anderson og Josh Jackson er gode kandidater til at udfordre Brooks og Crowder. Andre Iguodala kommer til at starte på bænken, og veteranen skal være med til at få de unge spillere på ret kurs. Han kommer til at få mange minutter, da der stadig er masser af kvalitet. Brandon Clarke og Ivan Rabb skal dække ind for JJJ og Valanciunas.

Vurdering: Selvom Grizzlies har et ungt og spændende hold, kommer de ikke i playoffs i denne omgang. Men fremtiden ser lys ud med JJJ og Ja Morant, som bliver kommende, bærende krafter.

Ja Morants college-højdepunkter

Kommentarer

comments