NBA Power Ranking uge 7 – 29. November

NBA Power Ranking uge 7 – 29. November

Der er rokeringer blandt de tre tophold, Cleveland er tilbage på sporet, og for Memphis Grizzlies og Orlando Magic er den overraskende sæsonstart nu officielt forbi. Det er blevet tid til en opdateret Power Ranking for verdens bedste basketliga NBA. 

af Dennis Deon Faurbye

Vi er nu en fjerdedel inde i NBA-sæsonen, og man begynder at se holdenes sande styrke i år.

Fem hold er trukket fra i toppen af ranglisten, hvor sidste listes top 3 har fået selskab af Detroit og Cleveland. Top 3 udgøres fortsat af de samme hold, som dog alle har skiftet plads i forhold til den sidste rangliste.

Bunden af ligaen er vokset fra 6 til 9 hold, for hvem sæsonen mere eller mindre allerede er afgjort. Med en håndfuld virkelig lovende spillere i næste sommers draft, er der dog stadig kamp om de høje draftpicks.

Selvom ligaen er ved at have sat sig, er der hele 4 nye hold i top 10.

Listen med de 30 NBA mandskaber kan du læse her. Lad os endelig høre, om du er enig eller uenig i vores rangeringer!

(tallet i parentes viser holdets placering på den sidste rangliste)

 

1 (3) (16-4) Holdet fører fortsat Western Conference, og har vundet 9 af deres sidste 10 kampe. Chris Paul har 65 assists og blot 7 turnovers i sine første 6 kampe for Houston – en ny franchise rekord og en fremragende start på Paul’s Rockets-karriere.
2 (1) (18-4) Boston rykker en enkelt plads ned på ranglisten, efter nederlag til Miami og Detroit. Inden da blev det til en sejrstime på 16 kampe, og holdet har forsat et forspring på 3,5 sejre til netop Detroit i Eastern Conference. Boston har ligaens bedste defensive rating (98,3).
3 (2) (15-6) Durant har været inde og ude af holdet med en mindre skade, og   kunne ikke hindrer et fortjent nederlag mod sin gamle klub fra Oklahoma. Golden State har bedste offensiv rating, net rating og point-differential i ligaen, men fortsætter med at tabe flere kampe end eksperterne havde forudsagt.
4 (4) (13-6) Pistons fastholder sin 4. plads på listen, ligesom holdet stadig ligger nr. 2 i East. Natten til torsdag venter der en overkommelig modstander i Suns, men herefter skal holdet fra Motor City møde WAS, PHI, SAS, MIL, GSW & BOS i en række kampe, der kan etablere Detroit i toppen af ligaen.
5 (15) (14-7) Efter en famlende start, er Cleveland tilbage i toppen, hvor de 3-gange forsvarende Eastern Conference mestrer forventer at være. Holdet har vundet 9 kampe i træk – den længste aktive winstreak i ligaen – og LeBron James blander sig for alvor i MVP-snakken igen. Derudover har holdet nydt godt af større roller til Jose Calderon og Kyle Korver.
6 (10) (13-7) Lignede et hold på vej ud af top 10 da jeg sidst lavede power ranking, men efter 4 sejre og 2 nederlag er holdet kravlet op på 3 pladsen i West, og holdet imponerer i fraværet af Kahwi Leonard, som desværre stadig ikke meldes på vej tilbage. I sidste kamp var der dog comeback til Tony Parker.
7 (11) (12-7) Også Toronto springer frem på listen, efter en god periode hvor holdet har vundet 5 af 7 kampe, og slået stærke konkurrenter som Wizards, Knicks og Rockets. DeRozan har især været god, og var fortjent Eastern Conference Player of the Week i uge 5. Han kæmper lidt med knæproblemer, men har indtil nu i sæsonen, sin bedste effektive FG% i karrieren.
8 (16) (13-8) Individuelt har både Lillard og McCollum spillet bedre, end de har været i denne sæson, men holdet trives og har vundet 5 af de seneste 6 kampe. Der venter et hårdt program i starten af December, men efter en fjerdedel af sæsonen ligner det, at Portland er på vej i slutspillet for 5. sæson i træk.
9 (14) (11-8) The Process er i fuld gang, og blandt alle mulige lineups med mindst 100 minutter sammen i denne sæson, har 76’ers starting lineup med Reddick, Covington, Simmons, Saric og Embiid den bedste +/-. Deres størrelse gør desuden, at holdet fører ligaen i rebounds 49,1 per kamp, og samtidig scorer de 16,7 second chance point, 4. bedst i ligaen.
10 (9) (11-9) Davis er blevet kåret til sidste uges bedste spiller i Western Conference, hvor han med 29,5 point, 12,5 rebounds, 1,3 blocks og 58,6 FG% hjalp Pelicans til (3-1). Efter DeMarcus Cousins vandt prisen tidligere i år, er det første gang siden 2008-09 sæsonen, at to spillere fra New Orleans vinder prisen i samme sæson. Dengang var det Chris Paul og David West.
11 (20) (12-9) Pacers fortsætter med at imponerer, og har ligaens 5. bedste offensive rating (108,2). Efter en fjerdedel af sæsonen ligger holdet indenfor i slutspillet på en 6. plads i East. Deres seneste form har blandt andet givet sejre over Raptors, Heat og Pistons.
12 (6) (12-9) Timberwolves falder udenfor top 10 på listen for første gang. Holdet er nr. 6 i offensiv rating, og nr. 24 i defensiv rating, og har tabt 4 af de sidste 7 kampe, mens de 3 sejre er kommet mod lette modstandere fra Dallas, Orlando og Phoenix.
13 (18) (10-10) Er efter en svag start hoppet op på en 9. plads i Eastern Conference, og var holdet som sluttede Bostons winstreak. Holdet har ramt mindst 10 3’erer i 9 kampe i træk, en ny franchise rekord, og Goran Dragic er sidste uges spiller i East.
14 (8) (11-9) Denver hænger på i toppen af Western Conference, på trods af tabet af Paul Millsap. Det har givet en større rolle til Kenneth Farried, som danner en god duo med Nikola Jokic, mens både Gary Harris og Will Barton gør det godt Denvers wing.
15 (13) (8-11) Er faldet fra sidste listes 13. plads, på trods af en vigtig sejr over Golden State Warriors. Det tager længere tid at spille Westbrook og George sammen end man havde forventet, og holdets præstationer er mildt sagt svingende. Dog har de ligaens 2. bedste defensiv rating, blandt andet båret af 18.4 deflections per kamp, bedst af alle hold.
16 (5) (11-9) Natten bød på en vigtig sejr over Minnesota, men Wizards har lidet under fraværet af John Wall. Selvom både Bradley Beal og Otto Porter Jr. er bedre end nogensinde før, er det blot blevet til 2 sejre i deres seneste 6 kampe. Wall har betændelse i knæet, og forventes fortsat ude i ca. 2 uger.
17 (12) (10-9) Bucks er stadig meget svingende i deres resultater, og derfor svære at placere på ranglisten. Næste uge byder på opgør mod Boston og Detroit – to kampe som er vigtige for Bucks hvis de vil bide sig fast i den sjove del af deres konference. Bledsoe ligner umiddelbart et godt match for holdet.
18 (21) (10-11) Zach Lowe skrev for nylig en artikel for ESPN, hvor han beskriver holdet således: ”these guys play hard, share the ball and run like hell…”, men de mangler desværre noget talent, hvilket placerer dem i NBA’s ingenmandsland. Pt. holder de dog fast i den sidste slutspilsplads i West, foran OKC.
19 (24) (8-12) Holder scorer over 51% af deres point i feltet, hvilket siger lidt om deres problemer med at ramme deres skud fra distancen. Forsvaret er på plads, men mens der er masser af talent på forward positionerne, mangler de bedre bidrag fra deres guards, især Lonzo Ball.
20 (7) (10-10) Porzingis er gået en smule ned i produktion, og det har betydet færre sejre til Knicks, som blot er (1-6) på udebane i år. Holdet er nu 0.500, lige uden for slutspillet, og pilen peger desværre mere ned af end op.
21 (22) (8-11) Holdet har fået Batum tilbage, og med 3 sejre i træk, så de ud til at have fundet formen. Senest er det dog blevet til nederlag imod Cavaliers og Spurs, og de næste kampe byder blandt andre på Toronto og Golden State. Hornets har ikke længere råd til dårlige perioder, hvis de vil i slutspillet.
22 (30) (5-16) Ligger fortsat sidst i Western Conference, men spillet er blevet bedre, og holdet har haft gode sejre over Thunder og Bucks. Med 3 sejre i de sidste 5 kampe, har Dallas lukket hullet op til de øvrige hold i bunden af stillingen, og er i denne uge rangeret som de bedste blandt de dårlige.
23 (26) (8-14) Vandt i nat over Chicago Bulls, bag 33 point fra Devin Booker – hans 8. kamp med 30+ point i år.
24 (25) (7-13) Kæmper med fraværet af deres to bedste guards, og resten af sæsonen kommer til at handle om spillerudvikling. Cleveland kan være glade for, at deres Nets-draftpick til sommer, kommer til at stige i værdi.
25 (23) (8-11) Med tre sejre i træk, lignede det at Clippers var ved at vende skuden. Jeg ville have skrevet noget om, at alle andre end Blake Griffin er ramt af skader, men så ramte ulykken også Blake (igen!). Han meldes nu ude i 2 måneder med en knæskade, og det ser skidt ud for Clippers, som også må undvære Pat Beverley resten af sæsonen.
26 (28) (6-15) Fortjener anerkendelse for en flot og overraskende sejr over Golden State Warriors, men det er også det eneste positive at sige om Sacramento.
27 (17) (8-13) Holdet har tabt 9 kampe i træk, og deres flotte start på sæsonen er ved at være helt glemt.
28 (29) (4-16) Har to sejre blandt de seneste 10 kampe, som er kommer over Knicks og Kings. Efter kampen mod Cavaliers natten til fredag, venter to back-to-back opgør mod henholdsvis Nets og Magic. Det kan give Atlanta en chance for at pynte på deres record.
29 (19) (7-12) No Conley, No Fun i Memphis, som har fyret head coach David Fizdale. Når Conley vender tilbage, skal det besluttes om holdet fortsat tror på succes med Conley og Gasol, eller om de skal ’blow it up’.
30 (27) (3-16) Har tabt 6 i træk, og ligger nu sidst i East, og sidst i NBA og altså også sidst på min Power Ranking.

Læs også

Spillere i chok over Fizdale-fyring
Rookie of the Year-ræset

Kommentarer

comments